Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Ми надто довго мовчали»: французькі шахістки виступили проти сексизму й насильства в шахах

Гравчині написали відкритий лист, який уже підтримали майже 100 людей

14 французьких шахісток написали відкритий лист, у якому засудили сексизм і сексуальне насильство, якого вони зазнали з боку інших шахістів, тренерів, суддів або менеджерів. Лист уже зібрав майже 100 підписів.

Видання Le Monde пише, що шахістки опублікували лист на новоствореній сторінці в Х (раніше Twitter), яку назвали Nous, joueuses d’échecs («Ми, гравчині в шахи»).

«Ми переконані, що сексуальне насильство досі є однією з головних причин, чому жінки й дівчата припиняють грати в шахи. Ми надто довго мовчали про випадки насильства. Однак мовчати – це нести тягар сорому наодинці. Щоб знайти слова й сміливість висловитися, потрібен час, але ми віримо, що це необхідно і це зцілює», – заявили шахістки, закликавши інших гравчинь повідомляти про пережите сексуальне насильство. 

Звернення шахісток підтримала Французька федерація шахів: «Спільно з асоціацією Colosse aux pieds d'argile і за допомогою інструментів, запроваджених державою, Французька федерація шахів заохочує свободу слова й виступає разом із постраждалими й свідками гендерного й сексуального насильства. Повна підтримка», – заявили у федерації.

Фото: Fédération Française des Échecs

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.