Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Беруть будь-кого»: медійник дніпровського каналу недоречно висловився про людей з інвалідністю

Його розкритикувала місцева медіаспільнота

Креативний продюсер дніпровського «11 каналу» Олексій Кириленко недоречно прокоментував вакансію на посаду головного редактора «Суспільне Дніпро», на яку були готові взяти людину з інвалідністю.

Як пише ІМІ, Кириленко опублікував сторис в Instagram зі скриншотом вакансії. У її описі вказували, що «готові взяти людину з інвалідністю». 

«Шановні телевізійники, може, є знайомі, які хочуть працювати на ТБ? Судячи з опису, беруть будь-кого, тож непогана можливість!!!» – підписав свою публікацію Кириленко.

Медіаспільнота Дніпра розкритикувала публікацію Кириленка й розцінила її як глузування з того, що медіа готове взяти на роботу людину з інвалідністю. 

Першою публічно на це вказала журналістка Валерія Холодова: «У світі, який бореться за рівні права й можливості, один із керівників провідного медіа Дніпра глузує з того, що «Суспільне» готове наймати на керівні посади осіб з інвалідністю. На його думку, це означає, що туди працевлаштовують «будь-кого».

Згодом Олексій Кириленко вибачився.

«Я невдало висловив свою думку. Я мав на увазі, що шанси має будь-хто. А вийшло, що це ніби дискримінація людей з інвалідністю. Я в жодному разі не хотів дискримінувати, дискредитувати, ба більше, образити людей з інвалідністю», – написав він в Instagram.

Керівниця «11 каналу» Наталя Магда засудила будь-яку дискримінацію людей з інвалідністю й зазначила, що вже розібралась у ситуації.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.