Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУперше в історії в космос полетять мати й донька

Туристичний політ запланований на 10 серпня

Студентка Абердинського університету Анастейша Маєрс разом із мамою Кейшою Шахафф виграли місця для польоту в космос на другому комерційному рейсі американської космічної компанії Virgin Galactic. Туристичний політ запланований на 10 серпня. Про це пише BBC.

Анастейша і її мама стануть першими матірʼю й донькою, які побувають у космосі. Вони також будуть першими людьми з Карибського басейну, які здійснять подорож.

Кейша Шахафф розповіла, що почула оголошення про участь у польоті, коли летіла рейсом Virgin Atlantic з Антигуа до Лондона, щоб узгодити питання щодо візи своєї дочки.

«Я заповнила цю анкету, а тоді раптом за кілька місяців я отримую листа про те, що потрапила до 20-ки фіналістів, а потім до п’ятірки, щоб стати переможцем», – розповіла жінка.

18-річна Анастейша стане другою наймолодшою людиною, яка побувала в космосі. Першим був 18-річний Олівер Деймен: він здійснив політ на суборбітальному апараті Blue Origin New Shepard у липні 2021 року.

Анастейша сподівається, що в майбутньому зможе використати свій досвід, щоб надихнути інших. 

«Я хочу зруйнувати будь-які бар’єри, які ми встановлюємо для себе або світ для нас. Я хочу, щоб люди знали, що немає значення, звідки ти, хто ти, що завгодно, твоя мрія є твоєю мрією, і ти можеш її здійснити, незважаючи на те, що говорять інші», – сказала дівчина.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.