Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Рівному 12-річна дівчинка зазнала сексуального насильства з боку засновника релігійної організації

Дівчинка сказала, що все нібито відбувалося за її згоди

У Рівному 12-річна дівчинка постраждала від сексуального насильства з боку засновника релігійної організації. Чоловіка вже затримали й обрали йому запобіжний захід, повідомили в асоціації жінок-юристок України «ЮрФем».

В асоціації розповіли, що наприкінці липня до них по допомогу звернувся батько дівчинки й повідомив, що його дитина постраждала від дій сексуального характеру з боку невідомого йому чоловіка. Однак батько не знав, як правильно вчинити, оскільки такі дії, за його словами, відбувались тривалий час. Окрім того, його донька повідомила йому, що все було за її згоди.

Зрештою чоловік звернувся до правоохоронців із заявою про вчинення кримінального правопорушення. Адвокатка «ЮрФем: підтримки» Лілія Штундер повідомила, що причетною особою виявився 59-річний засновник релігійної організації . Йому вручили підозру у вчиненні злочину за ч. 4 ст. 152 КК України (вчинення дій сексуального характеру щодо особи, яка не досягла 14 років, незалежно від її згоди).

Підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без визначення розміру застави. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 10 до 15 років. Нині триває досудове розслідування. 

Консультантка лінії правової допомоги «ЮрФем: підтримка» Юлія Нікітіна зауважила, що інцидент є «яскравим прикладом того, що у справах, які стосуються дітей до 16 років, згода не має значення».

«Якщо дитина, яка не досягла 16 років, усе ж таки нібито погодилася на сексуальні відносини, то кривдник однаково буде нести відповідальність. Адже за національним законодавством вік сексуальної згоди в Україні – 16 років. Тобто це вік, з якого людину вважають спроможною дати свідому добровільну згоду на сексуальні зносини з іншою особою», – наголосила Нікітіна.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.