Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНа Чернігівщині знайшли вбитою жінку, яка тривалий час потерпала від домашнього насильства

Раніше вона зверталася по допомогу до омбудсмена

У Чернігівській області у власному будинку знайшли мертвою жінку, яка систематично потерпала від домашнього насильства з боку свого співмешканця. Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Омбудсман розповів, що в липні цього року отримав звернення від жінки, яка потерпала від домашнього насильства. Заявниця зазначила, що її співмешканець знущався над нею й погрожував убити. Крім того, виявилося, що він є громадянином рф і має прострочену посвідку на тимчасове проживання на території України.

За словами Лубінця, він звернувся до Чернігівської ОВА, СБУ, Новгород-Сіверської окружної прокуратури Чернігівської області й ГУ Нацполіції в Чернігівській області.

Згодом стало відомо, що наприкінці липня жінку знайшли вбитою у власній оселі. Поліція затримала підозрюваного – того самого співмешканця загиблої, який систематично вчиняв щодо неї домашнє насильство.

Реакція правоохоронців

У Чернігівській ОВА повідомили, що жінка під час спілкування з поліцейськими нібито відмовлялася писати заяву до поліції. Їй рекомендували звернутися до правоохоронних органів і суду, щоб притягнути кривдника до відповідальності й ужити щодо нього спеціальні заходи щодо протидії домашньому насильству.

У Новгород-Сіверській окружній прокуратурі Чернігівської області повідомили, що після звернення омбудсмена на співмешканця жінки склали два адмінпротоколи: за вчинення домашнього насильства й за невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування.

Також прокуратура винесла два термінові заборонні приписи, які чоловік порушував. 

15 липня правоохоронці зареєстрували кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення передбаченого частиною першою статті 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

«З огляду на цю ситуацію залишається відкритим питання налагодження механізму взаємодії субʼєктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання і протидії домашньому насильству, зокрема в Чернігівській області», – сказав Дмитро Лубінець.

Омбудсмен додав, що особисто контролюватиме притягнення до відповідальності всіх винних у смерті жінки.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.