Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСуд оштрафував чоловіка, який побив дизайнера Костянтина Омелю

Дизайнер стверджував, що на нього напали на грунті гомофобії

Подільський районний суд Києва оштрафував на 1700 гривень військового, який 2 липня побив українського дизайнера Костянтина Омелю біля клубу на вулиці Кирилівській, 41. Про це йдеться у вироку суду від 31 липня, пише hromadske.

Костянтин Омеля заявляв, що напад стався на ґрунті гомофобії. Незадовго до інциденту дизайнер зробив камінг-аут і випустив дроп на підтримку ЛГБТК+ людей в Україні.

Суд встановив, що обвинувачений умисно під час конфлікту вдарив Омелю кулаком в обличчя, у результаті чого той упав на асфальт. У постраждалого через це був перелом кісток носа й синці.

Військового судили через заподіяння умисних легких тілесних ушкоджень за ч. 2 ст. 125 Кримінального кодексу України. Він свою провину визнав. Суд визнав щире каяття обставиною, що пом’якшує покарання, й призначив військовому штраф. Також із нього на користь держави стягнули 2672 гривні за проведення судової експертизи. Вирок іще може бути оскаржений протягом місяця.

На сторінці клубу, біля якого побили дизайнера, заявили, що їхні юристи готують цивільний позов щодо компенсації як матеріальної, так і моральної шкоди потерпілому.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.