Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПрезидент Мексики заявив, що постраждав від гендерного насильства після критики від жінки

Його назвали невігласом і розкритикували

Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор назвав себе постраждалим від гендерно зумовленого насильства після того, як зазнав критики від жінки.

Як пише Associated Press, у Мексиці заборонено ставити під сумнів компетентність людини лише на підставі її статі. Минулого місяця президент країни порушив це правило, припустивши, що опозиційна кандидатка в президенти Сочіль Гальвес є «маріонеткою, якою маніпулюють впливові чоловіки».

Виборчий суд 2 серпня постановив, що слова Лопеса Обрадора є гендерно зумовленим насильством й наказав йому утримуватися від подібних висловлювань. Утім президент країни і його дружина, яка є феміністкою, поставили під сумнів це рішення, зауваживши, що Гальвес критикувала Лопеса Обрадора, однак його після цього не вважали постраждалим від гендерно зумовленого насильства.

«Усе, що вони мені кажуть, хіба це не гендерне насильство? Чи гендер стосується лише жінок?» – заявив Лопес Обрадор на ранковому брифінгу для ЗМІ. Водночас президент проігнорував той факт, що Гальвес ніколи не критикувала його лише на підставі його статі й не стверджувала, що ним маніпулюють жінки.

Дружина президента Беатріс Гутьєррес Мюллер також прокоментувала ситуацію: «Гендерно зумовлене політичне насильство карається лише тоді, коли це чоловіки проти жінок? А коли чоловіки проти чоловіків або жінки проти чоловіків, хіба це не можна вважати політичним насильством на гендерній основі?»

Політична аналітикиня Деніс Дрессер, яка сама часто ставала об’єктом нападок президента, заявила, що Лопес Обрадор «не має жодного уявлення про те, що таке гендерне насильство» й не сприймає це серйозно.

«[Є] постійне висміювання фемінізму й твердження, що феміністками маніпулюють, їх контролюють його (президента – ред.) супротивники. Президент демонструє невігластво, яке, на жаль, він використовує у своїх політичних цілях», – написала Дрессер.

Лопеса Обрадора обрали президентом країни у 2018 році. Він пообіцяв подолати нерівність і боротися з феміцидом (умисним убивством жінки через її стать). Утім його уряд поки не зміг суттєво знизити рівень феміциду в Мексиці: торік загалом було вбито майже 3760 жінок, що в середньому становить понад 10 убивств щодня. Кількість феміцидів залишається на рівні понад 900 щороку.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.