Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Малайзії каратимуть ув’язненням за покупку годинників з прайд-колекції Swatch

Вони нібито завдають шкоди моралі й суспільним інтересам

Уряд Малайзії заборонив усю продукцію від швейцарського бренда годинників Swatch, яку випустили на підтримку ЛГБТК+ спільноти. За порушення заборони може загрожувати ув’язнення на строк до трьох років. Про це пишуть Reuters і Associated Press.

«[Продукція Swatch] підлягає наказу про заборону, оскільки це товари, які шкодять або можуть завдати шкоди моралі, суспільним і державним інтересам, сприяючи, підтримуючи й нормалізуючи рух ЛГБТК+, який широка громадськість Малайзії не сприймає», – заявили в Міністерстві внутрішніх справ країни.

Там додали, що продаж або володіння «забороненим матеріалом» каратиметься позбавленням волі на строк до трьох років і штрафом у розмірі до 20 000 рингітів (4376 доларів США).

У травні цього року влада Малайзії конфіскувала понад 160 годинників з колекції Pride Collection від Swatch через наявність абревіатури LGBTQ на годиннику.

У Swatch заперечили, що годинники «шкодять», заявивши, що натомість вони несуть «мир і любов». Компанія подала до суду на уряд Малайзії, вимагаючи відшкодувати збитки й повернути годинники.

Малайзія, яка є переважно мусульманською країною, уже криміналізувала одностатеві стосунки. Покарання за них варіюється від биття палицею за ісламськими законами до 20 років ув’язнення за содомію за цивільними законами колоніальної епохи.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.