Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниГанна Маляр пообіцяла реагувати на заяви про сексуальні домагання в армії – The Guardian

Після виходу матеріалу від видання, де розкривалися проблеми жінок у ЗСУ

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр пообіцяла, що сприятиме притягненню до відповідальності командирів, яких звинувачують у сексуальних домаганнях. Про це вона сказала в коментарі виданню The Guardian.

Маляр закликала постраждалих від домагань в українській армії звернутися до неї. Також заступниця заявила, що розслідуватиме заяви про те, що жінкам у Збройних силах нібито погрожували відправкою до психіатричної лікарні за те, що вони повідомляли про сексуальні домагання чи просили перевести їх до іншого підрозділу. Маляр зазначила, що особисто звертатиметься до поліції з будь-якими достовірними випадками домагань.

Раніше The Guardian опублікували матеріал про проблеми, з якими стикаються жінки в українській армії, зокрема про стигматизацію й сексуальні домагання. Одна з героїнь матеріалу, Надія Гарань, розповіла, що була змушена покинути свою бригаду через випадки домагань і погрози з боку одного з командирів. 

За її словами, він змушував військовослужбовиць займатися з ним сексом, а в разі відмови обіцяв відправити їхніх чоловіків, які служити разом із ними, «на смерть».

Ганна Маляр пообіцяла, що зустрінеться з Надією Гарань і виступить на захист військовослужбовиць, які свідчитимуть про сексуальні домагання в армії.

«Я прошу всіх жінок, які служать у Збройних силах, написати мені заяву. Я звʼяжуся з поліцією й приведу її за руку, щоб розслідувати це… Такі речі не припустимі, з жінкою не можна так поводитися», – наголосила Маляр.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.