Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Індії планують посилити закони про захист жінок

Схиляння жінки до сексу обіцянками про одруження вперше буде розглядатися як злочин

Уряд Індії вніс до парламенту три законопроєкти, які мають сфокусуватися на злочинах проти жінок. Відповідні закони мають вирішити тривалі затримки в системі, через які обвинувачений може чекати свого вироку впродовж 15–30 років. Про це пише The Guardian.

За словами міністр внутрішніх справ Індії Аміта Шаха, ці реформи звільнять Кримінальний кодекс країни від «колоніальних пережитків».

«Основою цих процедур був захист британців, а не простих людей Індії. Вони були створені лише для того, щоб покарати індійців, тимчасом як індійська концепція полягає в тому, щоби віддати справедливість бідним і покарати винних», – сказав Шах.

Проте деякі юристи вважають заяву про «повне реформування» перебільшеною, адже деякі важливі положення залишаються незмінними. Зокрема, групове зґвалтування карається 20-річним або довічним увʼязненням, що вже передбачено чинним законодавством.

Натомість схиляння жінки до сексу обіцянками про одруження вперше буде розглядатися як злочин і каратиметься 10 роками позбавлення волі. Новий закон також чітко визначатиме поняття згоди, водночас зґвалтування в шлюбі злочином так і не вважатиметься.

 

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.