Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЛюди з інвалідністю скаржаться на складність купівлі квитків у спецвагони «Укрзалізниці»

Замовляти квитки на такі вагони потрібно тільки в касах

 В «Укрзалізниці» передбачені спеціальні вагони для людей з інвалідністю, які адаптовані для людей з порушеннями зору й пасажирів, що користуються колісними кріслами. Однак  замовляти квитки на такі вагони потрібно тільки в касах. Про це пише ZMINA

Зокрема, волонтер Юрій Степанець, купуючи такий квиток, стикнувся не лише з фізичними перепонами, а й бюрократією. Він перебував в Одесі й збирався до Києва у справах. Шукаючи квитки на «Укрзалізниці» він зʼясував, що придбати квиток для людини з інвалідністю можна лише в касах, а онлайн можна лише переглянути кількість доступних місць.

 Коли Юрій зателефонував на гарячу лінію «Укрзалізниці», щоб запитати, чи можна скористатися послугою телефоном, оператор повідомив, що йому слід фізично зʼявитися на вокзал і зробити замовлення вагона й квитків на касі. Ця послуга нібито доступна цілодобово й без вихідних. Коли чоловік прибув на вокзал, то каса для людей з інвалідністю була зачинена. На іншій касі йому повідомили, що придбати квиток у спецвагон можна лише до 20:00. Наступного дня він приїхав о 18:00, але працівники вокзалу сказали, що потрібно було до 17:00, оскільки «Київ не прийме заявку».

 У коментарях до допису відреагували й інші люди з інвалідністю, які теж опинялися в подібних ситуаціях. Деякі з них також відзначили, що попри наявність інвалідності їм доводиться купувати квитки за повну вартість, а також подекуди користуватися звичайними вагонами.

 На цей випадок відреагувала також громадська організація Fight For Right, яка бореться за дотримання прав людей з інвалідністю в Україні.

 «Актуальність придбання квитків у спецвагон все більше зростає, враховуючи збільшення кількості людей, які потребують саме цієї послуги. Проблема, на жаль, досі не вирішена, і люди з інвалідністю постійно стикаються з величезними труднощами. Тому ми наголошуємо: зараз, у цей момент, коли ми плануємо відбудовувати й відновлювати Україну, без інклюзивного підходу не обійтися», – заявила керівниця напрямку «Зміцнення спільноти» ГО Fight For Right Ганна Заремба-Косович.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.