Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ соцмережах спалахнула суперечка через встановлення бодипозитивної скульптури жінки у Львові

Ідеться про скульптуру «Впевнена» Василя Корчового

 Львові, у Стрийському парку, у межах тижня скульптури створили «Скульптурний маршрут» – вісім сучасних фігур із сірого граніту українських і закордонних авторів. Серед обʼєктів –  скульптура українського художника  Василя Корчового «Впевнена», яка виклала суперечки в соціальних мережах. 

Незадоволені фігурою жінки називають її «огидною», «монстром», «непотребом» і вважають, що скульптура «травмує дітей» своїм виглядом. Натомість чимало українців й українок виступили на захист скульптури, пише Divoche.media

Зокрема, літературознавиця, перекладачка, спеціалістка з феміністичної літературної критики Марта Госовська нагадала про «Венер палеоліту» – статуетки жінок, які виготовляли первісні люди, і натурниць Рубенса. 

«Узагалі в музеї краще ходити із зав’язаними очима. Або не ходити. Так ще надійніше. Ні в парк, ні в музей. Щоб не зранити вразливу свідомість реалістичним зображенням різного тіла», – зауважила вона.

Також працівниця Львівської міської ради Тетяна Кожокар закликала припинити оцінювати людей за зовнішністю.

 «Просто відчепіться одне від одного. На фото скульптура жінки. Нормальної жінки. Якби для «декого» то не виїдало очі, не здавалося рекламою фастфуду чи «нездорового» способу життя. Для тих нешанованих осіб, для кого викликає неприємні емоції образ жінки розмірів плюс сайз. Я людина, яка свого часу пережила булінг через зовнішність, мала купу складних наслідків, які розгрібаю ще досі», — зауважила вона.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.