Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАпеляційний суд США постановив збереження доступу до абортивних препаратів з певними обмеженнями

Це рішення поки є останнім у юридичному протиборстві

У середу, 16 серпня, апеляційний суд США вирішив, що доступ до абортивної пігулки повинен бути збережений із деякими обмеженнями, відхиливши частину рішення судді з Техасу, яке фактично заборонило б продаж препарату по всій країні.  Про це пише Bloomberg.

Це рішення стало останньою ланкою у складній юридичній тяганині навколо препарату міфепристон, який залишається доступним для жінок, що хочуть перервати вагітність. Рішення залишатиметься чинним, поки Верховний суд не винесе нового рішення щодо цього питання або не відмовить у розгляді справи в апеляційному порядку.

Незважаючи на те, що більшість суддів визнала, що вже занадто пізно оскаржувати законність початкового затвердження міфепристону Агентством США з питань харчових продуктів і ліків (FDA) у 2000 році, вони підтримали деякі обмеження, наложені суддею з Техасу.

Апеляційний суд заявив, що дозвіл FDA на прийом препарату на більш пізньому терміні вагітності й відправку його пацієнтам поштою, імовірно, були незаконними та повинні бути скасовані.

Департамент юстиції висловив незгоду з рішенням і планує подати апеляцію до Верховного Суду.

 

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.