Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Львові відкрили ігровий майданчик для дітей з інвалідністю

Майданчик є авторським проєктом подружжя американців

У Львові, на проспекті Червоної Калини, 86А, побудували ігровий майданчик для дітей з інвалідністю. Про це пише «Хмарочос».

Парк є авторським проєктом подружжя американців Едді й Тетяни – засновників організації The Bridge of Life. Вони витратили на нього близько 60 тисяч доларів із власної сімейної фундації.

Ігровий майданчик збудували на подвір’ї центру соціальних послуг «Джерело». Зокрема, під час проєктування вивчали потреби дітей центру, взаємодіяли з працівниками, батьками й вихованцями, залучали консультації експертів з різних країн. 

На майданчику встановили спеціальні гойдалки, оснащені пасками безпеки, каруселі, гірку, а також футбольне мініполе й інші розваги. Ігровий комплекс розділений на дві зони: одна для дітей з порушеннями опорно-рухового апарату, а інша для дітей з розладами аутичного спектру. Також тут є сенсорні майданчинки для зорового контакту, які викликають у дітей певні асоціації. Наявність звукових панелей дозволяє дітям почути звуки різних інструментів.

«Тут діти з інвалідністю відволікаються від реальності й поринають у світ, де їм радісно, тепло й безпечно. Таких парків немає в Україні. Ми сподіваємося, що після перемоги першим, що робитимуть в Україні, – це спеціальні майданчики для дітей, для людей похилого віку», – говорить Едді Вейн.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.