Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Франції дівчатам заборонили вдягати до школи мусульманську сукню

Ученицям не можна носити одяг, який вказує на їхню релігійну приналежність

Державні школи Франції заборонили своїм ученицям приходити на заняття в абаї – довгій традиційній арабській жіночій сукні з рукавами, яку носять у громадських місцях. Нововведення набуде чинності з 4 вересня, коли в країні розпочнеться новий навчальний рік, пише France24.

У Франції з 2004 року діє закон, який забороняє вдягати до школи одяг чи символи, що вказують на релігійну приналежність учня чи учениці. Сюди відносять хрести, єврейські кіпи й мусульманські хустки.

«Коли ви заходите в клас, ви не повинні бути спроможні визначити релігію учнів, просто глянувши на них», – заявив міністр освіти Габріель Атталь, додавши, що відтепер абая також належатиме до забороненого одягу.

Атталь повідомляв про наміри заборонити мусульманську сукню в школах ще після призначення на посаду в липні цього року. А в листопаді 2022-го у Франції видавали нормативний документ, де зазначалося, що абаї й довгі спідниці можуть заборонити вдягати до школи, якщо їх носять «у спосіб, що явно вказує на релігійні переконання [учениці]».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.