Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниГолову федерації Іспанії з футболу відсторонили за поцілунок із футболісткою. Що відомо про ситуацію

Федерація проводить внутрішнє розслідування щодо можливого сексуального насильства

Міжнародна федерація футболу (FIFA) тимчасово відсторонила голову федерації Іспанії з футболу Луїса Рубіалеса. Він без згоди поцілував у губи капітанку команди Іспанії Дженніфер Ермосо після перемоги на Чемпіонаті світу з футболу серед жінок. Про це повідомила пресслужба FIFA.

Рубіалеса відсторонили на 90 днів, починаючи з 26 серпня. Йому також заборонили контактувати з Ермосо або її близьким оточенням. 

Про що йдеться

Луїс Рубіалес під час нагородження переможців чемпіонату світу з футболу серед жінок схопив капітанку команди Іспанії Дженніфер Ермосо за обличчя і поцілував її в губи, хоча футболістка не давала на це згоди. 

Епізод із поцілунком потрапив до телевізійної трансляції з церемонії, викликавши обурення людей і заклики відсторонити Рубіалеса. Міністерка Іспанії з питань рівності Ірен Монтеро назвала його дії актом сексуального насильства, а жіноча професійна іспанська ліга виступила за звільнення Рубіалеса з посади очільника федерації Іспанії з футболу.

Згодом Рубіалес перепросив за свій вчинок на церемонії нагородження, пояснивши, що його «переповнював захват» від перемоги збірної Іспанії на чемпіонаті світу. Водночас він відмовився йти у відставку через скоєне й назвав себе «жертвою фальшивого фемінізму». У відповідь футболістки національної збірної Іспанії заявили, що не виступатимуть за команду, доки Рубіалеса не відсторонять.

24 серпня FIFA відкрила дисциплінарне провадження проти Луїса Рубіалеса через його неналежну поведінку. А федерація Іспанії з футболу розпочала внутрішнє розслідування після активації протоколу про сексуальне насильство.

Водночас, як пише The Guardian, напередодні федерація Іспанії з футболу погрожувала подати до суду на Дженніфер Ермосо за брехню й наклеп, а також на футболісток національної збірної, які відмовлялися грати за команду до відставки Рубіалеса. У своїй заяві федерація стверджувала, що проводитиме судові дії на захист очільника, а також що Ермосо нібито сама ініціювала поцілунок.

«Я відчувала себе вразливою, жертвою імпульсивного, сексистського, недоречного вчинку без будь-якої згоди з мого боку», – прокоментувала ситуацію Ермосо, додавши, що на неї тиснули, щоб вона зробила заяву на користь Рубіалеса.

Прем’єр-міністр Іспанії запевнив, що стоїть на боці Ермосо, а третя віцепрем’єр-міністерка країни Тереза Рібера пообіцяла вжити заходів, щоб усунути Луїса Рубіалеса з посади очільника федерації Іспанії з футболу.

28 серпня іспанська прокуратура почала досудове розслідування, щоб з'ясувати, чи можна розцінювати інцидент із поцілунком як сексуальне насильство. Водночас мати Луїса Рубіалеса зачинилася в церкві в Мотрілі й заявила, що голодуватиме через «нелюдське й криваве полювання» на її сина.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.