Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПартнер прем’єрки Італії потрапив у скандал, бо «порадив» жінкам, як уникнути зґвалтування

Його розкритикували користувачі соцмереж і політичні опоненти Джорджії Мелоні

Журналіста Андреа Джамбруно, який є партнером прем’єр-міністерки Італії Джорджії Мелоні, розкритикували за коментар щодо проблеми сексуального насильства в країні. Про це пише La Repubblica.

В ефірі своєї програми на телеканалі Rete4, Джамбруно з гостями обговорювали нещодавні резонансні випадки сексуального насильства в Італії. Зокрема, згадали й групове зґвалтування дівчини в Палермо, яке сталося на початку липня. Потерпіла розповідала, що кривдники змушували її пити алкоголь. 

Андреа Джамбруно прокоментував інцидент: «Якщо ви йдете на танці, то маєте повне право напитися… Проте якщо ви не будете напиватися до непритомного стану, то, можливо, зможете уникнути певних проблем, оскільки в іншому разі, по суті, є ризик, що вас знайде «хижак».

Висловлювання Джамбруно сприйняли як твердження про те, що жінка сама винна у зґвалтуванні. Журналіста розкритикували користувачі соцмереж, а також політичні опоненти Мелоні. Партія «Рух п’яти зірок» назвала слова Джамбруно «неприйнятними й ганебними», оскільки вони «відображають маскулінну й ретроградну культуру, яка є поживним середовищем для насильницької поведінки й зловживань, які багато жінок змушені терпіти щодня».

Раніше в Італії виправдали чоловіка за домагання до школярки, бо це «тривало менше 10 секунд».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.