Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЖінки в спецпідрозділах армії США постійно стикаються з домаганнями й сексизмом – дослідження

Подібне ставлення «передається з покоління в покоління»

Жінки в підрозділах спеціальних операцій американської армії постійно стикаються із сексизмом, домаганнями й дискримінацією. Про це пише Associated Press із посиланням на дослідження, яке замовило Командування Сил спеціальних операцій армії США (USASOC).

У межах дослідження опитали понад 5 тисяч осіб, зокрема 837 військовослужбовиць, 3238 військовослужбовців і решту цивільних осіб. Дослідження показало, що негативне ставлення до жінок, які служать підрозділах спеціальних операцій, переважно  демонструє старший сержантський склад. Сержантка-майорка командування Джоан Науманн каже, що такі результати свідчать про те, що подібне ставлення «передається з покоління в покоління».

Дослідження також показало, що жінки часто чули «відверто сексистські» коментарі від своїх колег-чоловіків і зазнавали загальної неприязні з їхнього боку. У командуванні Сил спеціальних операцій США зазначають, що подібна поведінка є систематичною й відображає загальну думку про те, що жінки нібито не можуть служити в підрозділах спеціальних операцій. Один із військових заявив, що військовослужбовиці на роботі «шукають чоловіка, хлопця або уваги».

«Ідея про те, що жінки так само фізично, розумово й емоційно здатні виконувати більшість завдань, є відверто смішною», – сказав один з опитаних чоловіків. Інші сказали, що звільнилися б, аніж служили разом із жінкою, і що їхні партнерки ревнували б, якби їхні чоловіки служили спільно з жінками.

Окрім того, майже кожна жінка у фокус-групах повідомила, що зазнавала сексуальних домагань з боку колег. Проте лише 30% назвали це проблемою, і мало хто були готові повідомити про це чи публічно визнати. Згідно зі звітом, з 2016 до 2020 року жінки у складі командування спецоперацій подали лише 25 скарг на сексуальні домагання. 

Військовослужбовиці зазначили, що бояться репресій і не довіряють командирам через наявність чоловічої солідарності. А офіцерки заявили, що їм порадили «бути товстошкірими», щоб «вижити в чоловічому світі». 

Водночас військові сказали, що після проходження тренінгів із протидії сексуальним домаганням вони побоюються спілкуватися з жінками, оскільки жарт або коментар може покласти край їхній кар’єрі.

Також жінки скаржаться на невідповідне спорядження, відсутність догляду за дітьми й відповідного медичного обслуговування, зокрема під час вагітності. Жінки кажуть, що їх не беруть на посади, які потім віддають менш кваліфікованим чоловікам, тож їм доводиться працювати більше й старанніше, щоб заслужити повагу.

Згідно з дослідженням, багато військових запевняють, що поважають колег жіночої статі і вважають, що вони мають такі ж шанси на підвищення. Але кількість позитивних відповідей знижується, коли їх запитують, чи мають жінки ті ж самі навички, що й чоловіки.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.