Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПонад 93 тисячі звернень отримала поліція щодо насильства з боку окупантів, зокрема сексуального

Україна вживає необхідні засоби для притягнення винних до відповідальності

За час повномасштабного російського вторгнення Національна поліція отримала понад 93 тисячі телефонних звернень від українців, які зазнали  насильства з боку російських окупантів, зокрема сексуального.

Про це в інтерв’ю «Українському Радіо» повідомив громадський радник Офісу віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної Сергій Ніжинський.

Він запевнив, що Україна вживає необхідні засоби для фіксації цих злочинів і притягнення винних до відповідальності. Постраждалим від сексуального насильства надають допомогу. Сергій Ніжинський розповідає, що є випадки, коли «навіть слідчі й психологи, які працюють з цими людьми, вигорають на третій, на п’ятій співбесіді».

Також Ніжинський повідомив, що понад 200 справ щодо сексуального насильства Офіс генерального прокурора верифікував і передав до суду. На питання про те, скільки загалом українців постраждало від сексуального насильства в умовах війни, починаючи з 2014 року, Ніжинський відповів:

«Є верифіковані, підтверджені факти певних злочинів. І цих фактів більше ста тисяч. Це за останні півтора року. У мене немає даних, що було з 2014 року, там були деякі в окремих кримінальних провадженнях. Однак у нас тільки верифікованих звернень більше 93 тисяч. У «Ла Страді» більше трьох тисяч тільки дзвінків людей, які говорять про те, що вони стали жертвами».

Сергій Ніжинський додав, що в Україні нині діють соціальні центри, куди люди можуть анонімно звернутися за необхідною допомогою.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.