Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЗамість декриміналізації порно – посилення відповідальності: пропонують альтернативний законопроєкт

Його вже піддали критиці

Народний депутат Владлен Неклюдов із фракції «Слуга народу» готує альтернативний законопроєкт щодо порнографічного контенту в Україні. Замість декриміналізації він пропонує посилити відповідальність за порно. Про це пише Офіс ефективного регулювання BRDO.

За словами авторів, новий законопроєкт покликаний захистити дітей і  декриміналізувати ті порнографічні матеріали, які не передбачають отримання коштів. Автори зазначають, що поширення порно «в особистих некорисливих мотивах не є суспільно небезпечним», але якщо воно передбачає винагороду, то стає суспільно небезпечним злочином.

Водночас у BRDO зауважили, що законопроєкт залишає незмінним криміналізований статус порнографії для платного контенту й особистих переписок. «Якщо члени подружжя пересилають власні нюдси, вони також можуть бути притягнені до кримінальної відповідальності», – пояснюють у команді.

Також законопроєкт посилює мінімальну й максимальну відповідальність за порно з участю повнолітніх, не змінюючи відповідальність за дитяче порно. Законопроєкт пропонує збільшити максимальну відповідальність за створення й розповсюдження порно до 12 років позбавлення волі (з поточних пʼяти), а максимальний штраф – із 17 до 85 тисяч гривень.

Також автори пропонують прибрати відповідальність у вигляді обмеження й позбавлення волі за створення або розповсюдження порнографії без згоди зображеної особи. Законопроєкт залишає кримінальну відповідальність для організаторів вечірок, вебстудій й управителів секс-готелів.

Крім того, у законопроєкті залишається старе визначення порнографії як «цинічної, непристойної фіксації статевих актів, «…» зарисовок з натури, які мають на меті викликати сексуальне збудження». 

У BRDO виступили проти альтернативного законопроєкту й закликали народних депутатів не підтримувати його.

Нагадаємо, народні депутати пропонують декриміналізувати порнографію в Україні.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.