Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ ООН заявляють, що не мають достатньо доказів для визнання геноциду в Україні

Комісія організації продовжує розслідування

Незалежна міжнародна комісія ООН з розслідування порушень в Україні наразі не дійшла висновку, що в країні відбувається геноцид. Так на запитання журналістки «Радіо Свобода» відповів голова комісії ООН Ерік Мьосе.

Він зазначає, що комісія не має достатніх наявних доказів, які б відповідали юридичній кваліфікації Конвенції про геноцид.

«Ви пам’ятаєте, що це питання умислу, умислу злочинців. Має бути «потреба» знищити певну групу. І таке знищення, відповідно до Конвенції, має бути фізичним чи біологічним. Це ті жорсткі умови (для визнання геноциду – ред.), які підтверджені судовою практикою», – зазначив Ерік Мьосе.

Розслідування в Україні продовжуватимуть. За словами Мьосе, раніше комісія вже зазначала, що «в російських ЗМІ були певні заяви, які, можливо, могли мати стосунок до питання про підбурювання до геноциду».

Також Мьосе відзначив, що комісія ООН виявила велику кількість воєнних злочинів. Щодо двох тем, а саме тортур й атак по енергетичній інфраструктурі, комісія визначила, що «є ознаки того, що це може бути злочином проти людяності».

У березні 2023 року Незалежна міжнародна комісії ООН з розслідування порушень в Україні також публікувала звіт, у якому писала про воєнні злочини російських військових, однак не про геноцид в Україні.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.