Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ «Укрзалізниці» пояснили, як людям з інвалідністю замовити інклюзивний вагон

Процедуру спростили, щоб людям не доводилося їздити на вокзал

В «Укрзалізниці» пояснили, як скористатися нещодавно впровадженим сервісом онлайн-замовлення інклюзивних вагонів для людей з інвалідністю. Про це «Українському радіо» розповіла менеджерка соціального напряму «Укрзалізниці» Єлизавета Кравець.

Менеджерка пояснила: щоб замовити інклюзивний вагон, потрібно зайти на сайт «Укрзалізниці», знайти в списку «Замовлення послуг» і перейти на вкладку «Замовлення спеціального вагона для людей з інвалідністю». Опісля потрібно заповнити анкету й обов'язково підвантажити скан-копію або фото посвідчення особи з інвалідністю.

Далі потрібно надіслати свою заявку, вона потрапить на оброблення до операторів «Укрзалізниці». Відповідь надійде на електронну пошту впродовж доби. Єлизавета Кравець наголосила, що заявку слід подавати не пізніше ніж за три доби до запланованої подорожі. 

Отримати й оплатити квитки можна в залізничній касі після того, як оператор підтвердить замовлення. Це можна зробити в день відправлення, але не пізніше ніж за годину.

«Ми створили цей онлайн-сервіс, щоб людині, яка хоче замовити інклюзивний вагон, не потрібно було їхати на вокзал. Раніше така процедура передбачала мінімум дві поїздки до залізничної каси – замовити квиток, викупити його, і ще один раз – поїхати. Тепер є можливість робити це набагато швидше й комфортніше», – сказала Кравець.

Вона розповіла, що «Укрзалізниця» нині має 50 інклюзивних вагонів, із них 37 збудували за останній рік. Усі вагони обладнані згідно з потребами маломобільних пасажирів. Достатньо одного замовлення, щоб інклюзивний вагон причепили до основного складу, додала Кравець.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.