Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКандидат у президенти Тайваню пропонує давати парам домашніх тварин за народження дітей

Так він планує підвищувати народжуваність у країні

Мільярдер і засновник компанії Foxconn Террі Гоу, який претендує на посаду президента Тайваню, запропонував безкоштовно давати парам домашніх тварин, якщо в них народиться дитина. Так він планує підвищувати народжуваність у країні, пише The Guardian.

Більшість пар на Тайвані вважають за краще завести домашнього улюбленця, ніж мати дитину, що негативно впливає на рівень народжуваності в країні. На думку Террі Гоу, люди можуть мати мотивацію піклуватися і про дітей, і про тварин.

«Народіть дитину, і я дозволю вам взяти ще одну домашню тварину. Кота, собаку. Народіть двох, і я дозволю вам усиновити ще двох», – сказав він.

За словами Гоу, він нещодавно відвідав притулок для тварин і відчув, що дві проблеми можна вирішити одночасно.

«Якщо в майбутньому не будуть народжуватися діти, то хто буде піклуватися про наших пухнастих друзів? Тому я обʼєднав ці дві проблеми разом. Ви не можете очікувати від мене, однієї людини, що я зможу запропонувати повну політику для кожного маленького питання», – сказав Гоу журналістам.

Його пропозицію розкритикували деякі політики й організації із захисту тварин. 

Тайвань має один із найнижчих рівнів народжуваності у світі. Багато пар відмовляються виховувати дітей через високу вартість життя, гендерні стереотипи й труднощі з доступом до догляду за дітьми. Швидке старіння населення загрожує економіці й військовій обороні Тайваню.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.