Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Європейську правду» розкритикували за сексизм у заголовку. Після цього його змінили

Однак редактор видання не погодився із зауваженнями аудиторії

Видання «Європейська правда» 4 вересня опублікувало матеріал із заголовком «Наша м’яка сила – це коли італійський політик приходить додому, а там йому українка варить борщ». У соцмережах заголовок назвали сексистським. Про це пише «Детектор медіа».

В оприлюдненому матеріалі редактор «Європейської правди» Сергій Сидоренко спілкувався з італійською авторкою видання Яриною Грушею про настрої в Італії і їх зміни з проросійських на проукраїнські. Користувачі соцмереж розкритикували видання за сексистський заголовок матеріалу.

«Це коли клікабельність перемагає здоровий глузд?» – прокоментувала публіцистка, арткритикиня й перекладачка Катерина Ботанова.

Сергій Сидоренко повідомив, що авторка сама схвалила такий заголовок. «Але я розумію, що радфемки (радикальні феміністки – «ДМ») краще за всіх знаються на структурі працевлаштування й на статевому розподілі української діаспори конкретно в Італії. Також розумію, що здоровий глузд у цьому хейті справді не працює, і ближчим часом зміню чудовий заг на гірший», – зазначив Сидоренко.

Нині матеріал залишається на сайті, але вже під іншим заголовком: «Ставлення до України в Італії – 50 на 50. Досі є переконані в тому, що без Росії життя неможливе».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.