Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Британії жінку критикували за погану роботу через настання менопаузи. Вона звернулася до суду

Суддя стала на бік жінки й зобов’язала компанію виплатити компенсацію

Працівниця британської страхової компанії Direct Line виграла позов проти роботодавців, які критикували її через зниження продуктивності внаслідок настання менопаузи. Про це пише The Telegraph.

Максін Лінскі почала працювати в Direct Line у квітні 2016 року й упродовж перших чотирьох років добре справлялася зі своїми обов’язками. У березні 2020 року в жінки почалися симптоми менопаузи, про що вона повідомила керівництво. Уже в червні Лінскі перевели на іншу, менш оплачувану посаду, на якій, на думку керівництва, жінці було б легше працювати.

Через погане самопочуття, викликане менопаузою, Лінскі стикалася з труднощами під час роботи. У січні 2021 року її керівник повідомив їй, що вона не отримає підвищення зарплатні, оскільки її робота «потребує поліпшення». У квітні компанія притягнула Лінскі до дисциплінарної відповідальності за неякісне виконання й дотримання обов’язків. Керівник жінки повідомив їй, що вона «не має жодних виправдань тому», чому вона не виконувала свою роботу як належить.

Лінскі отримала письмове попередження й план підвищення ефективності роботи.

У травні 2022 року жінка звільнилася й подала до суду на Direct Line за нездатність зробити розумні корективи й за несприятливе ставлення до неї, пов’язане з її менопаузою. Суд став на бік жінки й зобов’язав компанію виплатити Лінскі компенсацію в розмірі близько 65 000 фунтів стерлінгів.

«Пані Лінскі неодноразово згадувала про менопаузу і її симптоми під час дисциплінарного засідання, але вони (керівництво – ред.), схоже, не дослухалися й не вважали важливими пояснення пані Лінскі», – сказала суддя з питань зайнятості Дженніфер Марія Вейд, додавши, що керівництво компанії могло застосувати «менш дискримінаційні» підходи в ситуації з Лінскі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.