Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКулеметниця з Івано-Франківщини Оксана Рубаняк отримала відзнаку президента «За оборону України»

Усього президент нагородив 22 бійців її відокремленого кулеметного взводу

Кулеметниця 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Оксана Рубаняк на позивний Ксена отримала відзнаку президента «За оборону України». Про це пише «Суспільне».

За її словами, відзнаку вона отримала 5 вересня разом із десятьма побратимами. Ще 11 бійцям її відокремленого кулеметного взводу мають вручити такі ж відзнаки. Оксана Рубаняк каже, що всього президент нагородив 22 бійців її відокремленого кулеметного взводу. Це найбільша кількість відзнак у підрозділі.

Що відомо про Оксану Рубаняк

На початку повномасштабного вторгнення Оксані Рубаняк було 19 років. Вона записалася в одне з добровольчих формувань Івано-Франківська й допомагала патрулювати місто. З травня 2022 року Оксана служить кулеметницею в 72 окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців. Вона єдина жінка у своєму взводі.

У грудні 2022 року військовослужбовиці надали військове звання старшого солдата. У березні 2023-го Оксана отримала поранення під час артилерійського обстрілу у Вугледарі Донецької області. Дівчина проходила реабілітацію в Івано-Франківську, де їй вручили відзнаку «За честь і звитягу». На початку серпня 2023 року Оксана після реабілітації повернулася на фронт.

Незадовго до річниці повномасштабного вторгнення Оксана Рубаняк видала збірку віршів «Назустріч смерті». А в листопаді 2022 року вона написала лист, який зачитали на благодійному вечорі Supporting Wounded Defenders of Ukraine Gala у Вашингтоні. Тоді зібрали 70 тисяч доларів США на реабілітаційні програми для українських військових.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.