Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Раді нагадали, жінки яких спеціальностей мають стати на військовий облік з 1 жовтня

Торік Верховна Рада ухвалила зміни до закону про мобілізаційну підготовку й мобілізацію

Торік Верховна Рада ухвалила зміни до закону про мобілізаційну підготовку й мобілізацію. Згідно з ними жінки, які мають медичну або фармацевтичну спеціальність, підлягають обов’язковому військовому обліку. Із 1 жовтня вони мають з’явитися до Територіальних центрів комплектування й соціальної підтримки, щоб пройти всі необхідні процедури.

Про це повідомив нардеп Федір Веніславський.

Він нагадав, що жінки інших спеціальностей можуть стати на військовий облік добровільно. Наприклад, це можуть зробити хімікині, оскільки їхня спеціальність споріднена з військово-обліковою спеціальністю хімічного захисту.

Веніславський наголосив, що військовозобов’язані жінки або чоловіки отримують повістки й можуть бути мобілізовані, лише коли цього потребує план мобілізації й коли необхідні люди для формування нових підрозділів або поповнення втрат.

«Хочу нагадати, що не лише жінки є бойовими медиками, тож некоректно говорити, що буде мобілізовано багато жінок. В Україні продовжуватиметься планова мобілізація, просто розширюється перелік осіб, які можуть бути мобілізовані», – наголосив Веніславський.

Він додав, що наразі Верховна Рада не планує розширювати перелік спеціальностей, які мають жінки, для обов’язкової постановки на військовий облік.

Фото: instagram/anastasiia_blyshchyk

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.