Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Придатна для шлюбу»: у Китаї поширився тренд, у якому жінкам пояснюють, як привабити чоловіка

У відповідь жінки вигадали власну версію тренду

У Китаї викликав обурення тренд, який отримав назву «придатна для шлюбу». Жінки стверджують, що скромна й фемінна поведінка, якої від них вимагають, підживлює гендерні стереотипи й заважає жінкам ставати незалежними, зокрема фінансово.

Як пише Reuters, тренд надихався китайським серіалом Brilliant Girls, у якому одна з героїнь прагне якнайшвидше знайти кохання й вийти заміж. Основними рисами «придатної для шлюбу» жінки стали нюдовий макіяж і скромний одяг. 

Тренд набув популярності після того, як у соцмережах кілька інфлуенсерів почали поширювати способи, з допомогою яких, на їхню думку, жінки стануть більш привабливими й зможуть привернути увагу потенційних партнерів.

У відповідь на тренд жінки вигадали власний, який назвали «складна для заміжжя». 

«Я відчайдушно працюю над тим, щоб стати «складною для заміжжя». Я люблю займатися спортом, ходити по магазинах, я суперфеміністка, яка любить сперечатися», – написала одна користувачка у Weibo.

Ще одна дівчина також написала: «Я така щаслива на самоті. Суперщаслива! Будь дівчиною, за яку важко вийти заміж, розсудливою, зацікавленою в собі, яка себе любить».

Нині в Китаї намагаються підвищити рівень народжуваності. За оцінками державних ЗМІ, коефіцієнт народжуваності в Китаї, який і так є одним із найнижчих у світі, у 2022 році впав до рекордно низького рівня – 1,09.

Багато жінок у Китаї відмовляються народжувати через високі витрати на догляд за дітьми й ризик втратити кар’єру. Окрім того, на це рішення впливають гендерні стереотипи й дискримінація, а також занепокоєння молоді щодо стану китайської економіки.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.