Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКім Кардаш’ян закликала Джо Байдена запобігти геноциду вірмен у Нагірному Карабаху

У регіоні виникла складна гуманітарна ситуація внаслідок блокади

Кім Кардаш’ян і лікар Ерік Есрайлян, які мають вірменське коріння, закликали президента США Джо Байдена втрутитися в конфлікт навколо Нагірного Карабаху.

«Ми вірмени. Ми є нащадками тих, хто пережив геноцид вірмен, і ми не хочемо, щоб у майбутньому довелося говорити про визнання й увічнення пам’яті ще одного геноциду», – ідеться у зверненні Кардаш’ян й Есрайлян, яке публікує видання Rolling Stone.

Вони закликали вжити заходів, щоб припинити блокаду Лачинського коридору – єдиного шляху, який зʼєднує підконтрольну етнічним вірменам територію Нагірного Карабаху з Вірменією. Унаслідок блокування в Нагірному Карабаху виникла складна гуманітарна ситуація: люди голодують від нестачі їжі, не мають необхідних медикаментів й інших ресурсів для життя.

«Блокування правозахисних груп, як-от Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ), і ненависницька риторика, яка супроводжує блокаду, є ознаками геноцидних намірів», – ідеться в заяві Кардаш’ян й Есрайлян.

Вони додали, що «колективне мовчання й бездіяльність окремих осіб, урядів й об’єднань, як-от ООН чи Європейський Союз, увічнили кризу» в Нагірному Карабаху. Кардаш’ян й Есрайлян закликають Джо Байдена, держсекретаря США Ентоні Блінкена і їхніх колег «негайно зайняти позицію».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.