Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКамала Гарріс каже, що готова виконувати обов'язки президентки США, «якщо це буде потрібно»

Проти цього активно виступають республіканці

Віцепрезидентка США Камала Гарріс сказала, що готова очолити країну, якщо це буде необхідно. Вона також відкинула політичні закиди опонентів про те, що чинний президент США Джо Байден «занадто старий», щоб претендувати на другий термін президентства.

Як пише The Guardian, Гарріс у програмі «Обличчям до нації» на телеканалі CBS сказала, що «за необхідності» виконуватиме обов’язки президентки, якщо Джо Байден не зможе цього робити. Водночас Гарріс наголосила, що з Байденом «усе буде гаразд».

Нині республіканці ставлять під сумнів балотування 80-річного Джо Байдена на посаду президента у 2024 році. Опитування громадської думки показують, що понад дві третини американців вважають Байдена занадто старим, щоб ефективно керувати країною під час другого терміну президентства.

Водночас із цим республіканці намагаються зобразити можливість того, що країну очолить Камала Гарріс, як «страшну перспективу».

«Я щовечора молюся за здоровʼя Джо Байдена не лише через те, що він наш президент, але й через те, хто є нашою віцепрезиденткою», – сказав кандидат у президенти від республіканців Кріс Крісті.

Камала Гарріс – державна й політична діячка, юристка. Перша жінка на посаді віцепрезидента США, а також перша людина афроамериканського й азійсько-американського походження на цій посаді.

У грудні 2020 року Камала Гарріс і Джо Байден стали людьми року за версією Time. Також віцепрезидентка потрапляла до списку найвпливовіших жінок The Financial Times. Гарріс, зокрема, відома своєю підтримкою ЛГБТК+ спільноти й прагненням відновити федеральне право на аборти в США.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.