Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНенсі Пелосі повідомила, що візьме участь у виборах до Конгресу США у 2024 році

Вона вважає, що демократія «висить на волосині» на майбутніх виборах

Колишня спікерка Палати представників Ненсі Пелосі повідомила, що у 2024 році братиме участь у виборах до Конгресу США. Про це пише The Guardian.

«Зараз як ніколи ми потрібні нашому місту, щоб просувати цінності Сан-Франциско і сприяти відновленню. Нашій країні потрібна Америка, щоб показати світові, що наш прапор усе ще там, де є свобода і справедливість для всіх. Ось чому я балотуюся на переобрання та з повагою прошу вас проголосувати за мене», – написала Пелосі в X.

За словами джерела, близького до Пелосі і знайомого з її рішенням про переобрання, політикиня вважає, що демократія «висить на волосині» на майбутніх виборах. Пелосі готується допомогти переобрати чинного президента США Джо Байдена на другий термін і призначити лідера демократів у Палаті представників Хакіма Джеффріса наступним спікером Палати.

Ненсі Пелосі, яка представляє Сан-Франциско з 1987 року, двічі була спікеркою Палати представників: з 2007 по 2011 роки й з 2019 по 2023. Пелосі – перша жінка, яка обійняла посаду спікера Палати представників.

Торік у листопаді Пелосі оголосила, що йде у відставку з посади лідерки Демократичної партії після того, як республіканці відновили контроль над Палатою представників.

За час свого керівництва Пелосі допомогла Демократичній партії здобути низку законодавчих перемог, зокрема підвищення мінімальної заробітної плати, ухвалення закону про доступне медичне обслуговування за часів тодішнього президента Барака Обами у 2010 році, а також законів щодо запобігання насильству із застосуванням зброї.

Пелосі також стала першою з високопосадовців США, які за останні 25 років відвідали Тайвань.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.