Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Перший крок до миру»: Анналена Бербок закликала росію повернути викрадених українських дітей

Вона нагадала, що викрадення дітей – це порушення правил міжнародної спільноти

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок засудила викрадення росією українських дітей із тимчасово окупованих територій України. Бербок нагадала, що це порушення правил міжнародної спільноти й закликала росію зробити перший крок до миру, повернувши дітей назад в Україну.

Про це міністерка заявила на спільній пресконференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

«Перехоплює подих від жаху, що дітей просто забрали зі шкіл або з дитячих будинків, відвезли в чужу країну, що їм промили мізки, налаштовуючи проти своєї країни. Не лише як міністерці закордонних справ, але і як матері мені дуже важко уявити, що відчували ці діти», – сказала Бербок.

Міністерка зазначила, що викрадення дітей показує, що в президента рф володимира путіна «немає морального компаса» й він щодня порушує правила міжнародної спільноти та правила людського співіснування.

«Я закликаю тих, хто досі не може чітко сказати, хто є злочинцем: «Дивіться на ці злочини й на дітей! Їх повернення – перший крок до миру». Це треба зробити негайно», – наголосила Бербок.

Станом на кінець березня відомо, що з тимчасово окупованих територій України до росії або ТОТ вивезли понад 19,5 тисячі дітей. Однак кількість складно точно підрахувати через окупацію частини території України.

17 березня Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт путіна й уповноваженої при президентові рф із прав дитини марії львової-бєлової. Їх підозрюють у незаконній депортації й переміщенні українських дітей.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.