Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Дихали мені в потилицю»: австралійська політикиня заявила про сексизм у парламенті

Це не перші випадки сексизму й домагань у парламенті Австралії

Колишня міністерка внутрішніх справ Австралії Карен Ендрюс повідомила, що зазнавала постійного гарасменту в парламенті. Про це вона розповіла в інтерв’ю програмі Kitchen Cabinet на ABC, пишуть The Guardian і BBC.

На запитання ведучої ABC Аннабель Крабб, чи зазнавала Ендрюс сексуальних домагань у парламенті, політикиня відповіла: «Один із моїх колег-чоловіків дихав мені в потилицю під час розгляду. Так, дихав. Я просто сиділа, займаючись своїми справами, а він дихав мені в потилицю».

Також Ендрюс розповіла, що чула жарти на свою адресу, які були образливими. Однак, за словами політикині, деякі колеги дорікали їй, що вона нібито «не розуміє жартів». Ендрюс сказала, що часом вона реагувала на таку поведінку, проте вона «не може брати участі в кожній сварці».

Карен Ендрюс обіймала посаду міністерки промисловості, науки й технологій з 2018 по 2021 рік, а також була міністеркою внутрішніх справ із 2021 по 2022 роки. Ендрюс неодноразово висловлювалася щодо жорсткого ставлення до жінок у федеральній політиці, а на початку цього року оголосила, що піде у відставку на наступних виборах, які відбудуться до 2025 року.

До початку кар’єри в політиці Ендрюс працювала інженеркою-механікинею й консультанткою з промислових відносин. Вона зауважила, що попри роботу в галузі, де домінують чоловіки, із дискримінацією вона зіткнулася саме під час роботи в парламенті.

«Я пішла в політику й уперше відчула, що повинна боротися за щось просто тому, що я жінка», – сказала вона.

Повідомлення про гарасмент у парламенті Австралії лунають не вперше. Раніше цього року сенатора Девіда Вана звинуватили в сексуальних домаганнях. Серед тих, хто поскаржився на нього, були його колеги-депутатки Лідія Торп й Аманда Стокер. Ван заперечив усі звинувачення. Його виключили з Ліберальної партії, проте він досі залишається в парламенті.

У 2021 році колишня співробітниця Ліберальної партії Бріттані Гіґґінс заявила, що у 2019 році її в неробочий час зґвалтував колега за кілька метрів від офісу прем’єр-міністра.

Після цього колишня уповноважена з питань дискримінації за ознакою статі Кейт Дженкінс провела незалежну перевірку на робочому місці. Виявилося, що кожна третя людина, яка працює в парламентських офісах, зазнала сексуальних домагань. У звіті також детально описані широко розповсюджені випадки булінгу й спроб сексуального насильства. Звинувачення викликали нові дебати про безпеку жінок, які працюють в уряді Австралії.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.