Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКолишні танцівники двох престижних балетних шкіл Британії заявили про бодішеймінг і знущання

У деяких із них через це виникли проблеми з харчуванням і психічним здоров’ям

Колишні танцівники й танцівниці двох найбільш престижних балетних шкіл Великої Британії повідомили про існування багаторічної культури бодішеймінгу й булінгу в закладах.

Ідеться про Королівську балетну школу, президентом якої є король Чарльз, і про балетну школу Elmhurst у Бірмінгемі, покровителькою якої є королева Камілла. Видання BBC поспілкувалося з понад 50 колишніми учнями й ученицями шкіл, які навчалися там із 2004 по 2022 рік.

Вони розповіли про регулярні приниження й знущання з боку викладачів, про «завуальовану» мову, за допомогою якої учням натякали худнути, і те, як викладачі вітали учнів із тим, що вони втратили вагу, унаслідок чого в деяких виникали розлади харчової поведінки.

22-річна Ґрейс Оуен розповіла, що одного разу викладачка після заняття обрала найбільш худу ученицю серед групи й дозволила їй з’їсти пончик, оскільки вона мала «правильну вагу». Ґрейс розповіла, що інші викладачі також принижували учениць за їхню фігуру. За словами Ґрейс, це змусило її відчути себе «справді недостойною».

Ще одна колишня учениця, Гаррієт Ройл, розповіла, що зазнала такої втрати ваги під час навчання, що її госпіталізували на сім місяців із важкою анорексією. Худнути вона почала після натяків і зауважень від викладачів.

30-річна Еллен Елфік поділилася, що викладачка Королівської балетної школи поставила її перед дзеркалом і показала, що вона хотіла б «відрізати» їй сідниці, половину стегна й третину литки, щоб зробити її тіло «кращим». Еллен розповіла, що після цього її розлад харчової поведінки, який почав розвиватися ще в балетній школі Elmhurst, загострився.

Тепер вона почала судовий процес проти Королівської школи балету.

Обидві школи заперечують свідчення, оприлюднені в матеріалі BBC. Заклади повідомили, що докладають зусиль, щоб змінити свою культуру, а також ставлять здоров’я й благополуччя учнів на перше місце. Однак танцівники й танцівниці в розмові з виданням зауважили, що школи не поспішають змінюватися й належним способом піклуватися про своїх вихованців.

Фото: Instagram/Ellen Elphick

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.