Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ застосунку BetterMe доступна програма тренувань для людей з ампутаціями

Програма зосереджується на чотирьох аспектах

Українські компанія BetterMe спільно з виробником біонічних протезів Esper Bionics і благодійним фондом Future For Ukraine представила програму тренувань для людей з ампутаціями. Вона доступна в застосунку BetterMe: Health Coaching. Про це пише «Детектор медіа».

Програма тренувань складається з відеовправ, які виконують п’ять людей з різними видами протезів, що дозволяє детально продемонструвати особливості кожної групи вправ. Програма містить вправи до й після встановлення протеза.

У застосунку доступні тренування різної інтенсивності й тривалості для людей як з ампутацією верхньої, так і нижньої кінцівки. Загалом програма тренувань зосереджується на чотирьох аспектах:

  • зміцнення м’язів кукси й кора для нормалізації ходи;
  • підтримка рухливості суглобів і профілактика м’язової скутості за допомогою вправ на гнучкість;
  • підвищення витривалості за допомогою кардіотренувань;
  • сприяння розвитку стабільності за допомогою вправ на рівновагу. 

Автор програми – лікар-реабілітолог Данило Інтелегатор. Розробляв її доктор фізичної терапії Фархад Остоварі. Він є директором із лікування й протезування пацієнтів, які перенесли ампутацію, Центру ортопедії й протезування MCOP, офіційним партнером Міністерства оборони США з протезування військових.

«Регулярні тренування загалом поліпшують якість життя людей, які перенесли ампутацію. Моя програма тренувань для людей з ампутованими кінцівками допомагає зберегти гнучкість і запобігти скутості під час ходьби; елементи розтяжки зменшують м’язову напругу й підтримують рухливість суглобів. Крім того, регулярні фізичні вправи зменшують стрес, тривогу й депресію, які часто виникають у людей з ампутаціями», – зазначив Остоварі.

Фото: BetterMe

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.