Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМосковський суд залишив кримську татарку Леніє Умерову в СІЗО до жовтня

Суд розглянув апеляцію на продовження терміну тримання дівчини під вартою

Московський міський суд залишив кримську татарку, громадянку України Леніє Умерову під вартою в СІЗО «Лефортово» до 4 жовтня. Про це пише «Кримська солідарність».

Суд розглянув апеляцію на продовження терміну тримання Умерової під вартою. Судове засідання відбулося в закритому режимі, знімання заборонили. За словами адвокатки Умерової Ольги Дінзе, дівчина не була присутня на засіданні по відеозв’язку. 

У коментарі для «Суспільне Крим» Дінзе сказала, що стан здоров’я дівчини стабільний. «Емоційний стан задовільний. Займається англійською мовою, йогою, багато читає», – повідомила адвокатка.

У СІЗО Леніє відвідують лише адвокати, родичам не дозволили телефонувати дівчині й бачитися з нею. Дата наступного засідання буде відома наприкінці вересня.

Напередодні інший адвокат Умерової, Дмитро Дінзе, заявляв, що вимоги сторони захисту до запобіжного заходу не змінилися: адвокати наполягали на підписці про невиїзд. Батьки Умерової були готові винайняти для неї житло в москві, щоб вона могла брати участь у слідстві й суді.

Що відомо про затримання Леніє Умерової

У грудні 2022 року Леніє Умерову затримали під час перетину російсько-грузинського кордону нібито за порушення правил режимної зони. Тоді Умерова їхала до тимчасово окупованого Криму, щоби провідати свого онкохворого батька.

До 16 березня Леніє перебувала в Центрі тимчасового утримання іноземних громадян біля Владикавказа. У ніч проти 16 березня її випустили з Центру утримання, але біля воріт її схопили четверо чоловіків і відвезли до незнайомого району Владикавказа. Опісля Леніє Умерову майже одразу затримали. Дівчину продовжували утримувати під приводом різних адміністративних арештів.

На початку травня Леніє Умерову перевезли до СІЗО «Лефортово» в москві й звинуватили в шпигунстві. Їй може загрожувати до 20 років ув’язнення.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.