Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВидання Financial Times розробило застосунок для аналізу гендерного балансу

Він дає змогу робити матеріали видань цікавішими для жіночої аудиторії

Видання Financial Times розробило дашборд FT Diversify. Він дає змогу уникнути гендерного розриву в репрезентації чоловіків і жінок, а також зробити матеріали цікавішими для жіночої аудиторії. Про це пише «Повага» з посиланням на Press Gazette.

Консультанка проєкту Дейзі Дональд розповіла, що ідея створити дашборд виникла тоді, коли проводили фокус-групу для опису цільової аудиторії Financial Times. Тоді виявили, що читацька аудиторія більшості новинних онлайн-брендів у Великій Британії і США сильно відхилена в бік чоловіків.

Зокрема, у липні Press Gazette публікувало дослідження, яке показало, що новинні сайти, як-от: The Sun, Mirror, Reuters і Wall Street Journal – читають приблизно 75% чоловіків і 25% жінок.

Починаючи з 2015 року британські компанії мають звітувати про гендерні розриви в оплаті праці. Тож Financial Times вирішили стати більш «гостинним брендом для жінок і боротися із власною нестачею різноманітності аудиторії».

Як працює дашборд

Дашборд аналізує текст і зображення, а тоді повідомляє редакторам і редакторкам про проблеми, пов’язані з нерівним представленням і використанням упереджень у контенті.

Дашборд містить аналіз настроїв для обміну думками про тональність висвітлення щодо чоловіків і жінок, а також аналітику для розуміння, як це впливає на взаємодію чоловіків і жінок із сайтом. Також FT Diversify демонструє, які теми цікавлять жінок і чоловіків.

Керівник проєкту FT Strategies Лукас Джонстон пояснив, що дашборд допомагає аналізувати, як зміни на сайті впливають на поведінку читачів і читачок.

«Дашборд демонструє, чи справді зміни в підході до контенту змінюють вашу аудиторію. Іншими словами, коли ви збільшуєте кількість історій про жінок у своєму контенті, чи більше жінок починають читати ваші статті. Судячи з роботи, яку ми провели з кількома видавцями, відповідь на це, як правило, ствердна», – сказав Джонстон.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.