Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Британії хірургині стикаються з домаганнями й сексуальним насильством на роботі – дослідження

Жінки не повідомляють про зловживання через страх втратити роботу

У Великій Британії за останні п’ять років майже кожна третя хірургиня стикалася із сексуальним насильством на роботі, а деякі пережили зґвалтування. Про це свідчать результати дослідження британської Національної служби охорони здоров’я, опубліковані в British Journal of Surgery.

Загалом у дослідженні взяли участь 1704 жінок і чоловіків. У результаті 63,3% жінок повідомили, що зазнали сексуальних домагань з боку колеги, 29,9% заявили про пережите сексуальне насильство. Серед чоловіків показник становить 23,7% і 6,9% відповідно.

Також 89,5% жінок були свідками сексуальних домагань (серед чоловіків – 81%), а 35,9% – свідками сексуального насильства (серед чоловіків – 17,1%). Окрім цього, 10,9% жінок змушували до фізичного контакту з метою подальшого кар’єрного просування (серед чоловіків — 0,7%). Дослідження також має інформацію про щонайменше 11 випадків зґвалтувань.

«Ці результати показують, що жінки й чоловіки на посаді хірурга живуть у різних реаліях. Для жінок перебування в оточенні колег означає частіше бути свідкою [сексуальних злочинів] і мішенню для сексуальних домагань», – ідеться в дослідженні.

Постраждалі жінки кажуть, що бояться повідомляти про зловживання на роботі через страх, що це зашкодить їхній кар’єрі й невпевненість, чи NHS вживатиме заходів, щоб покарати кривдників.

Це дослідження, а також схоже дослідження, під назвою «Порушити мовчання: боротьба з сексуальними порушеннями в охороні здоров’я», показують: невелика кількість жінок на посадах хірургинь (лише 28,3%) надає деяким чоловікам владу, сприяє безкарності й поширенні культури замовчування.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.