Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДепутатка Бундестагу закликала заборонити секс-працю в Німеччині

Так вона прагне захистити жінок у країні

Віцепрезидентка парламентського обʼєднання Християнсько-демократичного й Християнсько-соціалістичного союзів Доротея Бер закликає заборонити секс-працю в Німеччині. Про це пише DTF із посиланням на Spiegel.

Бер вважає, що поточний закон, який регулює секс-бізнес, не захищає жінок, а навпаки, наражає їх на небезпеку. За її оцінками, у Німеччині налічується близько 250 тисяч секс-працівниць, серед яких багато неповнолітніх. Більшість із них приїздить з-за кордону й працює нелегально.

«Німеччина перетворилася на бордель Європи. Наша країна також надто приваблива як країна для секс-туризму. Я особисто вважаю, що держава не може захистити жінок, які займаються проституцією, але ми повинні захистити їх від проституції», – заявила Бер.

Вона пропонує взяти за приклад «скандинавську модель», яку впровадили у Швеції в 1999 році. Така модель передбачає кримінальну відповідальність для сутенерів і клієнтів секс-послуг, і звільняє від відповідальності секс-працівниць. Також вона пропонує психологічну, правову й матеріальну допомогу.

На думку Бер, приклад Швеції доводить, що «із забороною на купівлю сексу кількість секс-працівниць різко падає».

Проституція в Німеччині легалізована з 2002 року. Представники галузі секс-послуг можуть реєструватися як приватні підприємці і вступати у відносини трудового договору. Також вони мають право на виплати в разі безробіття, пенсії, медичне страхування й інші соціальні гарантії.

Також з 2017-го в Німеччині збирають статистику щодо того, скільки в країні працює офіційно зареєстрованих секс-працівниць. Наприкінці 2018 року по всій країні було зареєстровано 32 800 жінок, що надавали секс-послуги, а наприкінці 2019-го – 40 400.

Фото: instagram/dorobaer

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.