Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниТри українські журналістки стали лауреатками спеціальної премії Ганса Йоахіма Фрідріхса

Медійниць відзначили за їхню професійну діяльність

Три українські журналістки отримали спеціальну премію Ганса-Йоахіма Фрідріхса. Це головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва, головна редакторка Kyiv Independent Ольга Руденко й керівниця Лабораторії журналістики суспільного інтересу, співзасновниця й голова ГО «Громадське телебачення» Наталя Гуменюк.

Про це повідомили на сайті премії.

Медійниць відзначили як представниць усіх, хто виконує професійну журналістську роботу в складних і небезпечних умовах, а також як експерток, які забезпечують основу для діяльності іноземних кореспондентів в Україні.

«Працювати незалежно й професійно, надійно проводити дослідження – це видатне досягнення, яке ми хотіли б відзначити. Севгіль Мусаєва, Наталя Гуменюк й Ольга Руденко також є представницями українського покоління, яке давно бореться за медійну свободу, демократію й прозорість. Саме цього покоління кремль особливо боїться й хоче знищити», – зазначають на сайті премії.

Нагороду назвали на честь німецького журналіста Ганнса Йоахіма Фрідріхса, який помер у 1995 році від раку легень. Лауреатами премії є журналісти й журналістки, які досягли виняткових результатів у своїй роботі. Призовий фонд становить 5000 євро.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.