Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини18 годин без змоги вийти до вбиральні: пасажирку з інвалідністю посадили у звичайний вагон

В «Укрзалізниці» пояснили, що виникла позаштатна ситуація

Жінка, на ім’я Софія Грубова, яка має інвалідність, мусила подорожувати у звичайному вагоні, без можливості вийти до вбиральні.

Як пише «Суспільне», Софія Грубова їхала потягом Львів – Дніпро. Вона пересувається на кріслі колісному, тому завчасно купує квитки в спецвагонах. Однак під час останньої подорожі Софії довелося повертатися додому у звичайному вагоні, де вона не мала можливості вийти до вбиральні.

«Був звичайний вагон, старий, куди мене треба заносити, у якому недоступна вбиральня, і взагалі, коли сів, крісло треба розібрати або поставити в тамбурі, що не працює, і сидіти аж 18 годин, тобто нікуди ніяк не рухаючись, не пересуваючись», – розповіла жінка.

До цього, за словами Софії, за останні пів року подорожей подібних проблем вона не мала.

В «Укрзалізниці» пояснили, що виникла позаштатна ситуація, через яку змінився маршрут потягу з інклюзивним вагоном.

«Додати зазначений вагон до складу потяга або вчасно замінити виявилося неможливим. «Укрзалізниця» перепросила в пасажирки за зміну класу вагона, а також за несвоєчасну комунікацію з цього питання.

Можливості попередити форс-мажорні ситуації на колії під час війни є обмеженими, проте сповіщення пасажира про зміни є обовʼязковим, для цього вже переглянуто відповідні процедури для недопущення подібних випадків у майбутньому», – повідомили в пресцентрі «Укрзалізниці» у відповіді на запит «Суспільного».

Софія Грубова каже, що працівникам «Укрзалізниці» варто було раніше попередити її про зміни, щоб уникнути проблемної ситуації. Наразі вона планує під час наступних подорожей користуватися онлайн-купівлею квитків у спецвагони, оскільки каже, що це зменшить кількість відвідувань залізниці під час планування поїздки.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.