Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОпитування: більшість дівчат воліють у 30 років мати власний будинок, а не чоловіка

Також багато хто прагне мати гідну роботу й заробляти багато грошей

Більшість дівчат хотіли б у 30-річному віці мати власний будинок, а не чоловіка. Про це свідчать результати опитування, яке провела благодійна організація Girlguiding, пише The Telegraph.

В опитуванні взяли участь 2614 дівчат у віці від 7 до 21 року, яким поставили питання: «Чого б ви найбільше хотіли досягти до 30 років?»

У результаті 52% опитаних відповіли, що хотіли б мати власний будинок. Вийти заміж або мати партнера хотіли б 48% опитаних дівчат. Також 42% зазначили, що воліли б мати гідну роботу, 39% – заробляти багато грошей, а 33% – мати дітей.

Для порівняння, опитування 2009 року показало, що для 60% молодих жінок у пріоритеті були народження дітей і наявність партнера. Мати власний будинок у 30 років хотіли 57% респондентів, дітей – 47%, гідну роботу – 43%, багато заробляти – 35%

Зовнішній вигляд

67% респонденток у віці від 11 до 21 року сказали, що іноді соромляться свого зовнішнього вигляду, бо вони не схожі на дівчат і жінок, яких вони бачать в інтернеті. На противагу цьому, у 2009 році 72% опитаних сказали, що задоволені своїм зовнішнім виглядом. Цього року показник знизився до 59%.

34% респондентів заявили, що розглядають можливість зробити косметичну операцію. Це на 29% більше, ніж у 2018 році. 23% респондентів також сказали, що розглядають можливість зробити ті чи ті процедури після того, як побачили, що їх роблять інфлуенсери або знаменитості.

Рівень щастя

Опитування показало, що рівень щастя серед дівчат найнижчий за останні 15 років. Менш ніж пʼята частина учасниць опитування назвали себе щасливими (у 2009 році такими назвали себе 40% опитаних). А 89% дівчат відповіли, що відчувають загальне занепокоєння або тривогу. 

«Прикро чути, що рівень щастя серед дівчат неухильно знижується протягом останніх 15 років. Зрозуміло, що дівчата відчувають тиск з усіх боків: від насильства в інтернеті до сексуальних домагань у школі й тиску через зовнішній вигляд», – сказала генеральна директокрка Girlguiding Анжела Солт.

Дослідники зазначають: найбільш різке зниження рівня щастя спостерігається серед наймолодших дівчаток – від 7 до 10 років. Лише 28% опитаних назвали себе щасливими (у 2009 це було 57%).

Результати опитування показали, що кількість дівчат у віці від 13 до 21 року, які отримували сексистські коментарі в інтернеті, зросла більш ніж удвічі з 2018 року (57% проти 24%).

Близько 41% опитаних у віці від 11 до 21 року сказали, що часто відчувають сум або депресію після проведення часу в інтернеті й соціальних мережах.

«Зниження рівня щастя, про яке свідчать результати цьогорічного опитування, змусило мене засмутитися й хвилюватися за дівчат, які зростають у такому середовищі. Утім, для мене це не є несподіванкою.

«Тиск на дівчат, особливо щодо зовнішнього вигляду, насильство в інтернеті й сексуальні домагання викликали в мене особливий резонанс. Адже я спостерігала за тим, як багато членкинь мого власного підрозділу Girlguiding боролися з цими проблемами», – прокоментувала Меган, активістка руху Girlguiding.

Фото: Freepik

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.