Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Відні прокладки й тампони можна буде отримати безкоштовно

Із середини жовтня

Із середини жовтня у відділеннях косметичного магазину BIPA у Відні можна буде безкоштовно отримати прокладки й тампони. Про це пише Der Strand.

Засоби менструальної гігієни будуть доступні за ваучерами, які жінки й дівчата зможуть отримати в молодіжних центрах і соціальних ринках. На місяць можна буде взяти одну безкоштовну упаковку прокладок чи тампонів.

Улітку в одному з районів Відня, Бріґіттенау, вже проводили таку акцію. Упродовж трьох місяців дівчатам і жінкам безкоштовно роздали близько 80 тисяч тампонів і 95 тисяч прокладок.

«Витрати на засоби менструальні гігієни становлять близько 3000 євро протягом життя. Якщо жінки й дівчата не можуть дозволити собі ці витрати, це називається менструальною бідністю. Тоді вони часто змушені вдаватися до негігієнічних і шкідливих для здоров’я альтернатив, як-от клапті тканини або туалетний папір», – ідеться в заяві заступниці мера й членкині міської ради у справах жінок Катрін Гааль.

Вона наголосила, що засоби менструальної гігієни є базовою потребою й «ні в якому разі не повинні бути питанням грошей для жінок».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.