Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКитайська залізниця просить жінок не фарбуватися в потягах. Громадяни назвали це сексизмом

Нанесення макіяжу під час поїздки потягом назвали асоціальною поведінкою

Державна залізниця Китаю опублікувала ролик, у якому жінок просили утриматися від нанесення макіяжу в потягах. Це викликало дискусії в соцмережах, а залізницю звинуватили в сексизмі. Про це пише CNN.

Ролик опублікували ще в липні, він був частиною кампанії залізниці, спрямованої на скорочення асоціальної поведінки пасажирів. В інших подібних роликах людей закликали не смітити, не сідати на чужі місця й не говорити надто голосно.

На відео показана жінка, яка готується нанести на обличчя тональний крем, сидячи в салоні швидкісного міжміського поїзда. Її перериває чоловік на сусідньому сидінні, торкнувшись її плеча. На відео його показують з тональним кремом на обличчі, оскільки пасажирка замастила його, поки фарбувалася. Чоловік сказав їй: «Мені не потрібно наносити макіяж, красуне». Тоді жінка перепросила за необережність.

Чимало користувачів соцмереж назвали ролик образливим і сексистським, а деякі наголосили, що в макіяжі «немає нічого нецивілізованого».

Китайські чиновники стали на захист ролика й закликали «не перебільшувати». Вони стверджують, що інциденти з макіяжем були одними з найпоширеніших скарг від пасажирів.

«Автор відео не просить людей не наносити макіяж у потязі, а виступає за цивілізований спосіб пересування й закликає зважати на почуття інших пасажирів», – ідеться в повідомленні.

Китайська залізниця зауважила, що наносити макіяж у потягах не заборонено.

Фото: Freepik

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.