Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЄвропарламент проголосував за резолюцію про захист прав секс-працівниць

Єврокомісія повинна розробити загальні керівні принципи ЄС

Європейський парламент ухвалив резолюцію «Регулювання проституції в ЄС: його транскордонні наслідки та вплив на гендерну рівність і права жінок». Вона спрямована на боротьбу з проституцією й захист прав секс-працівниць/ків.

У документі наголошується: різні національні правила щодо проституції в ЄС, враховуючи її транскордонний характер, призводять до збільшення кількості постраждалих від торгівлі людьми з метою сексуальної експлуатації, а також створюють сприятливі умови для діяльності організованої злочинності.

Держави-члени союзу повинні оцінити чинне законодавство на наявність будь-яких лазівок, які дозволяють злочинцям діяти безкарно. А Єврокомісія повинна розробити загальні керівні принципи ЄС, які захищатимуть основні права секс-працівниць/ків.

Депутати Європарламенту також зазначили, що проституція й торгівля людьми з метою сексуальної експлуатації існують, бо на них є попит. Тож його потрібно зменшити, водночас не завдаючи шкоди секс-працівницям/кам.

Окрім цього, депутати закликають вжити заходів для боротьби з бідністю й соціальною ізоляцією, а також забезпечити повний доступ до високоякісних медичних і соціальних послуг і системи правосуддя й шляхів виходу з проституції.

«Сьогодні парламент дає право голосу людям, насамперед жінкам, яких традиційно ігнорують, маргіналізують і стигматизують у нашому суспільстві. Ми підтримуємо тих, хто тривалий час попереджав про реальність проституції», – сказала представниця німецьких соціал-демократів Марія Нойхль.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.