Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниTikTok-тренд: жінки питають чоловіків, як часто вони думають про Римську імперію

І чому деякі так захоплюються нею

Останнім часом у TikTok набирає популярності тренд, суть якого – запитати в знайомого чоловіка, як часто він думає про Римську імперію. Завдяки тренду виявилося, що про імперію чоловіки розмірковують доволі часто, деякі – кілька разів на день.

@kirakosarin “theres so much to think about!” 🫠 #romanempire ♬ original sound - Kira Kosarin

Наприкінці серпня римський реконструктор зі Швеції Артур Гулу, більш відомий у соцмерераж як Гай Флавій, попросив підписниць в Instagram запитати своїх чоловіків, як часто ті думають про Римську імперію.

«Дами, багато хто з вас не усвідомлює, як часто чоловіки думають про Римську імперію. Запитайте свого чоловіка / хлопця / батька / брата – їхні відповіді вас здивують», – написав Флавій.

Він посилався на допис шведської інфлуенсерки Саскії Корт, яка у вересні 2022 року звернулася до своїх підписників із тим самим проханням. Тренд став вірусним у Швеції, а за рік поширився й в інших країнах.

Наразі хештег #RomanEmpire має понад мільярд переглядів. Більшість чоловіків відповідають, що думають про Римську імперію кілька разів на місяць чи на тиждень, а декому вона спадає на думку щодня. 

@ambardriscoll

Im taking this as a green flag

♬ original sound - Ambar Driscoll

@assistantbri “Am I trippin?” I am truly shocked #romanempire ♬ original sound - Brianna

Деякі користувачі спробували пояснити тренд. На їхню думку, чоловіки часто думають про Римську імперію через її велич і вплив, помітний і донині в різних галузях. Один із користувачів (themasculineedge) стверджує, що думки про імперію виникають у чоловіків через їхній «завойовницький» характер.

«Чоловікам притаманна потреба завойовувати. Ми завжди хотіли цього й завжди будемо хотіти. Ми хочемо завоювати все. Ми авантюристи. Ми потребуємо й прагнемо цього, а якщо цього не маємо, то ми це собі уявляємо… Якщо ваш чоловік думає про власну імперію, а потім завойовує її, то це тому, що він сам недостатньо завойовує у своєму житті», – сказав він.

@thecamhigby #camhigby #rome #romanempire #romanempire🇮🇹 ♬ original sound - Camhigby

Деякі історики також пояснюють популярність тренду тим, що Римська імперія асоціюється в чоловіків із маскулінністю і владою.

Гай Флавій, один із популяризаторів тренду, зазначив: «Чоловіки в епоху Відродження робили це. Батьки-засновники також думали про Римську імперію. Щойно ви отримуєте достатньо інформації про Римську імперію, будь то військова справа чи право, ви починаєте бачити її всюди. Я не можу згадати жодного дня, коли б я не думав про Римську імперію. ... Мене просто зачаровує те, наскільки Римська імперія відрізняється, але водночас наскільки вона схожа на наш сучасний світ».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.