Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Дніпрі в магазині одягу жінці забороняли годувати дитину грудьми. Що відомо

Годування грудьми прирівняли до відвідування вбиральні

Активістка Ірина Черниш розповіла, що в Дніпрі консультантка магазину мережі Colin’s забороняла їй годувати дитину грудьми в приміряльній, порівнявши грудне вигодовування з відвідуванням убиральні.

За словами Ірини, її дитина захотіла їсти, коли вони з чоловіком обирали в магазині джинси. Тоді жінка зайшла до приміряльні, щоб погодувати дитину. Однак консультантка магазину, яка проходила повз, повідомила, що годувати грудьми в них не можна.

На питання Ірини, що їй робити, якщо дитина захотіла їсти прямо зараз, консультантка відповіла, що годування грудьми – це «як у туалет ходити» й для цього є окремі приміщення. 

Після цього Ірина попросила покликати адміністраторку, й та повідомила, що правила магазину не забороняють годування грудьми. Утім адміністраторка порадила закрити приміряльню, щоб Ірину з дитиною не бачили інші відвідувачі магазину.

Ірина наголосила, що процес годування грудьми не можна обмежувати чи забороняти. 

«Годування груддю – абсолютно й беззаперечно цивілізований процес! Упередження щодо цього мають лише обмежені й соціально не зрілі суспільства. Ніхто ж не засуджує пташку, яка з дзьоба годує пташенят, чи левицю, яка годує своє левеня не за кущем. Виходить, що сексуалізація жіночих грудей обмежує розвиток дитини в буквальному сенсі», – написала Ірина.

Вона додала, що упередження щодо грудного вигодовування можуть викликати комплекси й травмувати деяких матерів.

Компанія Colin’s Ukraine відреагувала на ситуацію: наголосили, що в жодному разі не забороняють годувати грудьми в магазині й повідомили, що провели з персоналом роз’яснювальну роботу. Утім Ірину така відповідь не задовольнила. Вона запропонувала компанії провести тренінги для персоналу щодо взаємодії з клієнтами різних соціальних груп і переглянути політику й створити регламент взаємодії з жінками, які годують.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.