Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВисокопосадовців Федерації Іспанії з футболу можуть звільнити після скандалу з поцілунком на ЧС-2023

Цього вимагають футболістки

Високопосадовцям Федерації Іспанії з футболу (RFEF) запропонують покинути свої посади в межах угоди з гравчинями національної збірної Іспанії з футболу. Про це пише Reuters.

Відомо, що футболістки відмовлялися грати за збірну, допоки в складі федерації перебувають люди, які «підбурювали, приховували або заохочували ставлення до жінок, яке порушувало їхню гідність».

Список осіб, які мають покинути федерацію, склали під час зустрічі футболісток з профспілкою ФУТПРО, членами Національної спортивної ради Іспанії (CSD) й керівником жіночого футболу RFEF Рафаелем Дель Амо. Зазначають, що деяких кандидатів на звільнення запропонували самі футболістки. Імені зі списку поки не розголошували.

Що передувало

Колишній президент Федерації Іспанії з футболу Луїс Рубіалес під час нагородження переможців чемпіонату світу з футболу серед жінок схопив капітанку команди Іспанії Дженніфер Ермосо за обличчя й поцілував її в губи, хоча футболістка не давала на це згоди. 

Згодом Рубіалес перепросив за свій вчинок, пояснивши, що його «переповнював захват» від перемоги збірної Іспанії на чемпіонаті світу. Водночас він відмовився йти у відставку через скоєне, назвав себе «жертвою фальшивого фемінізму» і стверджував, що Ермосо давала згоду на поцілунок. 

У відповідь на ситуацію футболістки національної збірної Іспанії заявили, що не виступатимуть за команду, доки Рубіалеса не відсторонять. Їхній бойкот тривав із кінця серпня й припинився 20 вересня, коли футболістки уклали угоду з федерацією й урядом Іспанії. 

Команда погодилася зіграти матч у Швеції. Згідно з іспанським законодавством, якби футболістки відмовилися вийти на поле, їм би загрожували санкції, зокрема штраф у розмірі до 30 тисяч євро й дискваліфікація на термін від двох до 15 років.

Президента CSD Віктор Франкос зазначив, що всі сторони досягли «міцної угоди», й пообіцяв зміни для іспанського футболу, які стосуватимуться гендерної рівності й рівної оплати праці. Він додав, що футболісткам не загрожуватимуть санкції за раніше пропущені матчі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.