Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниПрезидент Туреччини переплутав кольори Цілей сталого розвитку з веселковим прапором ЛГБТК+

Він поскаржився, що йому некомфортно дивитися на «кольори ЛГБТ»

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган переплутав кольори Цілей сталого розвитку ООН із веселковим прапором – міжнародним символом ЛГБТК+ спільноти. Ердоган поскаржився на те, що йому некомфорно дивитися на «кольори ЛГБТ» у Генеральній Асамблеї ООН.

Про це пише Reuters.

«Одна з проблем, яка мене найбільше турбує... це те, що, заходячи до Генеральної Асамблеї ООН, ви бачите кольори ЛГБТ на сходах і в інших місцях, – сказав Ердоган. – Скільки ЛГБТ є зараз у світі? Скільки б прав вони не мали на ці сходи, ті, хто виступають проти ЛГБТ, мають таке саме право».

Президент Туреччини додав, що хотів би обговорити це з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем.

Деякі дипломати ООН припустили, що Ердоган міг переплутати з веселковим прапором 17 кольорів, пов’язаних із Цілями сталого розвитку, якими оздобили зали й сходи штаб-квартири ООН.

Ердоган, а також його Партія справедливості та розвитку неодноразово виступали проти ЛГБТК+ спільноти. Президент Туреччини називав її представників «девіантами». У Туреччині одностатеві стосунки не є злочином, однак вони сприймаються вороже. Останніми роками на прайд-маршах у Туреччині поліцейські репресії стали жорсткішими.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.