Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВерховний Суд Бразилії проголосує за декриміналізацію абортів

Нині переривати вагітність дозволено лише в кількох випадках

Верховний Суд Бразилії має розпочати голосування щодо декриміналізації абортів. Про це пише BBC.

Нині зробити аборт можна лише в разі, якщо вагітність настала внаслідок зґвалтування, якщо є ризик для життя жінки або в разі аненцефалії (коли в плода нерозвинений мозок).

Якщо Верховний Суд проголосує за декриміналізацію, аборти можна буде зробити до 12 тижнів вагітності.

Видання наводить історію жінки, на ім’я Палома, якій відмовили в перериванні вагітності. Палома на той час уже мала троє дітей, і четверта вагітність вийшла незапланованою, проте вона все ж вирішила народжувати. Але на прийомі в лікаря жінка дізналася, що плід має аномалію розвитку й може померти незабаром після народження.

Суд міг дозволити Паломі зробити аборт, але в разі, якщо це рекомендуватимуть щонайменше двоє лікарів. Жінці вдалося отримати рекомендацію в приватній клініці, проте вона не змогла добитися її від свого іншого лікаря. За словами Паломи, її змушували слухати серцебиття плода й казали, що вона пошкодує, якщо зробить аборт.

Зрештою лікар відмовився давати їй рекомендацію. Однак Палома з допомогою юристів, медичних експертів і психологів усе ж змогла зробити аборт. Для цього їй, зокрема, довелося брати й дозвіл від свого чоловіка.

«Мені здається, я говорю за всіх, коли кажу, що це був кошмар. Ми не відповідаємо за своє тіло. Це могло бути так просто, але вони продовжили мої страждання», – сказала Палома.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.